Html, css en cms

Hoe wordt een website nou opgebouwd? Is een vragen die veel zichzelf stellen. Websites worden steeds meer gebruikt en gemaakt, en groeien nog altijd heel sterk in populariteit. In de tegenwoordige tijd is het ook steeds makkelijker om zelf een eigen website op te bouwen. Het instapniveau wordt ook steeds lager omdat er kant-en-klare websites geleverd worden. Maar vaak kun je bij dat soort sites niets meer doen dan alleen de tekst aanpassen. Maar voor een professionelere aanpak gaat men zelf aan de slag met html/css. Html is de code-structuur waarmee een website wordt opgebouwd. Css komt in het spel als men de website wilt opmaken qua kleuren en stijl. Die wordt ook in ongeveer dezelfde stijl als html geschreven. En als laatste moet de content van de website beheerd worden wat gebeurd via een CMS. Meer weten? Lees hieronder verder over html/css en cms.

Html/css

HyperText Markup Language, de betekenis van html, is de code-structuur waar websites mee worden opgebouwd. Het kan meer gezien worden als een taal die zijn eigen commands heeft. Html wordt altijd geschreven in een tekstverwerkingsprogramma zoals bijvoorbeeld Notepadd++, maar in principe kan kladblok al voldoende zijn. Er wordt gewerkt met zogenaamde tags die het begin en einde van bepaalde objecten moeten aangeven. Een normaal html-document wordt altijd begonnen met de tag

en moet afgesloten worden met de tag. Dit moet gebeuren zodat de webbrowser weet dat het om een html-pagina gaat. Worden deze tags niet correct gebruikt dan kan het document niet goed worden weergegeven. Cascading style sheet (css) wordt altijd gebruikt voor de opmaak van een bepaalde websites. Dingen zoals de kleuren, het menu en structuur van een website worden hierin geregeld. De opbouw is nagenoeg hetzelfde als html alleen moet deze wel in een apart document staan.

Cms

Een Content Management Systeem (cms) wordt gebruikt voor het makkelijk toevoegen en aanpassen van informatie op je website. Het aanpassen gebeurd in een grafische omgeving zodat de klant geen moeilijke codes te zien krijgt waar deze misschien geen verstand van heeft. Netmaniacs biedt ook een eigen cms waarmee informatie op een website kan worden bewerkt.

Hosting

Als u een website wilt beginnen dan heeft u een aantal dingen nodig om te beginnen. Een website-idee of voorbeeld,

> Lees meer
Software applicaties

Voor velen is software nog steeds een allesomvattend begrip. Software kan worden uitgelegd als een geheel van de v

> Lees meer
SEO strategieen

Meer halen uit uw SEO strategie? Dat wil iedereen wel. Bedenkt u zich eens hoe u meer kunt halen uit de conversie.

> Lees meer